Milačić sa Lovćena: Naša jedina koalicija biće sa narodom Crne Gore
Milačić sa timom na Lovćenu

Završno obraćanje

Milačić sa Lovćena: Naša jedina koalicija biće sa narodom Crne Gore

„Želimo da se izborimo protiv ekonomske okupacije ali daćemo sve od sebe, svaki atom svoje snage, da se izborimo i protiv okupacije duha. Crna Gora ima ogroman javni dug, ali još veći dug ima prema svojim precima“, poručio je predsjednički kandidat Marko Milačić sa Lovćena gdje je, sa svojim timom održao završno obraćanje.

On je kampanju počeo u Kučima, u rodnom mjestu Marka Miljanova, a umjesto završnog skupa odlučio je da završnu poruku simbolično pošalje sa Lovćena.

“Našu kampanju smo počeli prije nešto više od mjesec dana u Kučima, u mjesto gdje je rođen jedan naš drugi veliki predak Marko Miljanov, a  kampanju za predsjednika Crne Gore završavamo ovdje na Cetinju kod našeg Njegoša. Mi smo mogli na kraju ove kampanje da iznajmimo velike sale, da okupimo stotine ljudi, ali nam je bilo mnogo važnije i željeli smo da budemo pored jednog čovjeka, pored Petra II Petrovića Njegoša. “, rekao je Milačić.

Takođe je istakao da će promovisati politiku modernog patriotizma.

”Promovisaćemo politiku najboljih odnosa svima, ali bratskih sa Srbijom i Rusijom. I to su državotvorne konstante ove zemlje i politike koju je vodio Njegoš. Nećemo nikada zaboraviti ko je bio i ko jeste Njegoš za ovu zemlju. Odbranićemo i ekonomiju i Njegoša i Marka Miljanova i budžet i Mojsija Zečevića i amandmane i ekonomsku okupaciju”, rekao je Milačić.

On je sa Lovćena poručio da će se boriti da Njegoš bude sahranjen gdje je želio, a to je, kako ističe Milačić, crkva, a ne mauzolej.

“Njegoš je porobljen u ovoj zemlji, Njegoš se uništava, Njegoš je talac, moram to da kažem, i ovdje  na Lovćenu, na ovom jezerskom vrhu.

Njegova izvorna želja nije bila da bude sahranjen u mauzoleju već u crkvi koju je on podigao svom stricu Svetom Petru Cetinjskom. Želio je tu da počiva a te crkve više nema. Mi ćemo se boriti da je bude, da Njegoš bude sahranjen onamo gdje je želio, na način koji je želio.”

On je poručio da će njegova partija biti jedino u koaliciji sa narodom Crne Gore.

”Imaćemo samo jednu koaliciju u našem političkom životu ali i u ljudskom, a to je koalicija sa narodom u Crnoj Gori”, istakao je Milačić.

Prema njegovim riječima, želi da prezentuje nove ideje, nova lica i novu generaciju neistrošenih mladih ljudi, i da u konceptu modernog patriotizma pokaže da se istovremeno može biti tradicionalan, posvećen svom identitetu i duhovnosti, ali istovremeno savremen moderan i otvoren prema svima.

On je pozvao građane da 15. aprila izađu na izbore.

”Izaberite ljude koji  žele da se izbore i protiv okupacije ekonomije i protiv okupacije duhovnosti, koji ne žele da kalkulišu, koji ne sprovode trule kompromise i koji će imati vrlo precizne stavove o svim velikim pitanjima. Zato zaokružite broj 1, broj koji je na listiću najudaljeniji od broja 7”, poručio je Milačić..

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.