Produžetak kontrole na granici sa Austrijom za još šest mjeseci
Horst Zehofer

Njemačka

Produžetak kontrole na granici sa Austrijom za još šest mjeseci

Njemačka vlada saopštila je da je donijela odluku o produžetku kontrole na granici sa Austrijom za još šest mjeseci.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je da cijeni evropsku Šengen zonu kao jedno od najvećih evropskih dostignuća, ali da nema izbora nego da produži provjere na granici sa Austrijom.

"Nedovoljna zaštita spoljnih granica EU i obim ilegalne, sekundarne migracije, u ovom trenutku ne dozvoljava drugi zaključak nego da unutrašnje kontrole na njemačko-austrijskoj granici ostaju neophodne", rekao je Zehofer. 

Njemačka i druge zemlje Šengena uvele su vanredne granične kontrole 2015. godine, nakon što je u Evropu stiglo više od milion izbjeglica i migranata, prenosi B92. 

Upravo je Zehofer bio jedan od najglasnijih kritičara odluke kancelarke Angele Merkel da otvori vrata za migrante. 

Odluka o produžetku kontrola, koja će stupiti na snagu 12. maja, donijeta je u koordinaciji sa Francuskom, Austrijom, Danskom, Švedskom i Norveškom, navelo je ministarstvo i dodalo da je o tome obavijestilo i ostale evropske zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.