Šarić dobio advokata po službenoj dužnosti
Darko Šarić

Specijalni sud mu dodijelio

Šarić dobio advokata po službenoj dužnosti

Specijalni sud u Beogradu postavio je advokata po službenoj dužnosti Darku Šariću.

To je učinjeno jer je prije desetak dana na suđenju otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Šariću postavljen branilac po službenoj dužnosti na osnovu rješenja predsednika suda, a po redosljedu sa spiska advokata iz nadležne advokatske komore. 

Šarić je na suđenju 3. aprila otkazao punomoćja, nakon odluke kojom je odbijen kao neosnovan njegov zahtjev za izuzeće predsjednika sudskog vijeća Siniše Petrovića, zbog navodne pristrasnosti. 

Šarić je pojasnio da punomoćje braniocima ne otkazuje jer je nezadovoljan njihovim radom već zato što je „revoltiran potezima” predsjednika sudskog vijeća. 

Kako je u ovom postupku prisustvo branioca - advokata obavezno, sud je morao da odloži suđenje za 25. april i postavi branioca po službenoj dužnosti. 

Ostaje da se vidi da li će postavljeni advokat, čije ime nije saopšteno, tražiti 25. aprila dodatno vrijeme za pripremu odbrane i upoznavanje sa predmetom,prenosi Tanjug.

Šarić tražio izuzeće sudije Petrovića izrevoltiran, što je njegovo vijeće odbilo zahtjeve odbrane da se iz dokaza izuzmu presretnuti telefonski razgovori i zapisnici o pretresanju prostorija optuženih. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.