Bivši šef FBI o Trampu: On je okoreli lažov, opsjednut detaljima o sebi
Džejms Komi

Džejms Komi

Bivši šef FBI o Trampu: On je okoreli lažov, opsjednut detaljima o sebi

Američki predsjednik Donald Tramp je "okoreli lažov" koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao "vođa mafije", ocijenio je u svojoj knjizi bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi.

U knjizi čiji su djelovi procerjuli u javnosti, Komi opisuje Trampa kao "opsednutog detaljima o sebi".

Komi je naveo da je Tramp "nepošten predsjednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrijednosti", da vlada "vođen egom" i lojalnošću koju zahtijeva da mu bude iskazana, prenosi Beta.

Tramp je Komija smijenio maja prošle godine zbog istrage FBI o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bijele kuće i da je Tramp zahtijevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage postupaka generala Majkla Flina, tadašnjeg savjetnika za državnu bezbjednost koji je bio primoran na ostavku.

U knjizi  "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo), koja izlazi 17. aprila, Komi opisuje 20 godina karijere za vrijeme predsjednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.