Đukanović: Pobijediće lice Crne Gore koje blista večeras i svjedoči našu istorijsku pobjedu!
Foto: Screenshot

Završna konvencija u Podgorici

Đukanović: Pobijediće lice Crne Gore koje blista večeras i svjedoči našu istorijsku pobjedu!

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović poručio je svojim protivkandidatima da će ih pobijediti u prvom krugu, navodeći da će to biti trijumf svijetle majske zore i evropske Crne Gore.

Đukanović je kazao da će pobjeda na izborima u nedjelju biti trijumf najtežih pregnuća Crne Gore.

"Svih godina smo bili zajedno, kao bedem, ponosna i nepobjediva Crna Gora. Zato nećemo stati na pola puta. Još jednom će pobijediti svijetla majska zora i naša evropska Crna Gora", naveo je Đukanović na završnoj konvenciji u Podgorici.

Crna Gora je, kako je dodao, za samo 20 godina, premostila najmanje jedan vijek.

"Odbranićemo Crnu Goru uprkos razrokim horizontima na našoj političkoj sceni. Pozivam opoziciju da odustane od uloge Trojanskog konja. Crna Gora je i vaša država", naveo je lider DPS-a.

On je dodao da se u nedjelju određuje pravac petogodišnjeg napretka Crne Gore.

"Sve što smo radili i što želimo da zaokružimo članstvom u EU, bilo je zbog boljeg standarda građana. Danas možemo kazati da je ostvarljiv dugoročno održiv razvoj po mjeri svakog građanina".

Državi su, kaže Đukanović, potrebe svježa energija i mlade generacije.

"Uslov za to je svakako je kvalitetno obrazovanje. Spreman sam da pokrenem akciju za formiranje fonda u kojem će država obezbijediti školovanje najtalentovanijim učenicima na najboljim univerzitetima u svijeti kako bi premostili nedostatak kritične mase specijalističkih znanja".

Lider DPS-a kazao je da razvoj države ostaje prioritet.

"Ne samo što smo je mukom stvorili već što je uslov svega. Institucijama države moramo oplemeniti kompetentnim ljudima, a oni kao i svi moraju shvatiti da je smisao postajanje institucija - pružanja usluga svim građanima", poručio je Đukanović.

On je dodao da će pokrenuti inicijativu da se prevlada naslijeđena podijeljenost društva.

"To je gotovo misionarska potreba i mora biti započeta. Smatram da je važno i jačanje svijesti o našem državnom identitetu. Još uvijek nema sistematizovane brige o tome. Ne smijemo tom pitanju biti marginalno posvećeni. Iniciraću formiranje posebnog tima koji će pripremiti nacionalni program na tu životno važnu temu".

Drugi predsjednički kandidati, kako je ocijenio, ne mogu pobijediti.

"Ni predstavnik Fronta čijim se glavešinama sudi za pokušaj terorizma, ni predstavnica, kako sami kažu, manjeg dijela opozicije, neće imati priliku da iskoriste drugi krug, zašto su i sami kandidovali", uvjeren je Đukanović.

Prema njegovim riječima, rušilačke maske za drugi krug, već su pale.

"Pobijedićemo ih još jednom 15. aprila", zaključio je Đukanović.

Snažnu podršku budućem predsjedniku Crne Gore pružili su Slavoljub Stijepović, Nikola Janović, Suad Šehović, prof. dr. Ranko Lazović, Boro Krivokapić, prof. dr. Živko Andrijašević, Dušan Kovačević, Redžep Beganaj, Dubravka Drakić, Ambroz Nikač, Blagota Eraković, doc. dr. Ivan Vuković, Valentina Ljuljđurović, Miloš Karadaglić, Rifat Škrijelj, Miša Janketić, Jelena Dubljević, Mirko Vučinić, predsjednik partije evropskih socijalista Sergej Stanišev, Ivan Brajović, Rafet Husović, Marija Vučinović, Fatmir Đeka, Mehmed Zenka, Đerđ Camaj, Nazif Cungu, Andrija Popović i Duško Marković, kao i ostali najviši državni funkcioneri. Na završnoj konvenciji uz budućeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića bili su i njegova supruga Lidija i sin Blažo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.