Tramp: Rusija da se spremi za
Donald Tramp

Nastavio sa "igranjem rata"

Tramp: Rusija da se spremi za "nove i lijepe" rakete

Predsednik SAD Donald Tramp nastavio je sa "igranjem rata" preko Tvitera, a ovog puta je poručio da "nikada nije rekao kada će izvesti napad na Siriju".

"Nikad nisam rekao kada će napad na Siriju uslijediti. Moglo bi da se desi uskoro ili uopšte da se ne desi! U svakom slučaju, SAD su, pod mojom administracijom, uradile odličan posao u čišćenju regiona od Islamske države. Pa gdje je zasluženo 'Hvala ti, Ameriko?", napisao je Tramp.

Da podsjetimo, Tramp je prije tri dana rekao da će odluku o odgovoru na navodnii hemijski napad u Dumi u Siriji donijeti najkasnije za 72 sata. Međutim, SAD i dalje vagaju, a zvaničnici tvrde da su "sve opcije na stolu". 

Za to vrijeme, Velika Britanija i Francuska takođe navode da će odluku o zajedničkoj akciji donijeti u narednim danima. 

Zapad, da podsjetimo, optužuje sirijski režim, ali i Rusiju, za napad u Dumi u Siriji. 

Rusija negira da ima veze sa napadom, a Moskva upozorava da će bilo kakav odgovor vazdušnim udarima na Siriju završiti sa teškim posljedicama. 

U Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija održan je hitan sastanak zbog situacije u Siriji, a glasanje o američkoj i dvije ruske rezolucije završilo se bezuspješno, s obzirom da nijedna nije usvojena. Rusi su na američki nacrt stavili veto, dok dva ruska nacrta nisu prikupila dovoljan broj glasova. 

Tramp je inače juče upozorio Rusiju da se spremi za "nove i lijepe" rakete.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.