Komšije mislile da je pošao kod rađaka u Crnu Goru,  a on ubijen čekićem zbog  2.000 eura
ilustracija

Zločin u Srbiji

Komšije mislile da je pošao kod rađaka u Crnu Goru, a on ubijen čekićem zbog 2.000 eura

Policija u Somboru uhapsila je trojicu muškaraca B. L. (32), M. M. (23) i Đ. S. (22) zbog sumnje da su ubili Miodraga Bešića (67) iz Crvenke zbog 2.000 eura.

Nestanak penzionera Miodraga Bešića prijavljen je 6. decembra 2017, kada su komšije primijetile da ne izlazi iz kuće i da je tri dana neprekidno upaljeno svijetlo u njegovom kupatilu, saznaje Blic.

Prema riječima mještana, Bešić je godinama radio u Njemačkoj, a zatim u crvenačkoj šećerani, te je stekao i domaću i inostranu penziju. Posjedovao je dvije kuće na istom placu, od kojih jednu na sprat. Bešić se nije ženio, a sa rodbinom nije bio u najboljim odnosima. Zbog svoje ušteđevine bio je i ranije meta pljačkaša.

Prema riječima komšija, on je dva puta prije nestanka bio pokraden, jednom su mu lopovi sa krovova skinuli bakarne oluke, a drugi put iz kuće uzeli nekoliko hiljada eura. Nakon toga Bešić je ugradio sigurnosna vrata, kako bi se zaštitio od lopova. 

Miodrag Bešić nije bio blizak sa komšijama, pa se pretpostavljalo da je otišao u banju ili kod rodbine u Crnu Goru ne govoreći nikom ništa, ali je policijskom kontrolom u decembru utvrđeno da nije ni u banji ni kod rođaka.

Somborska policija je nakon prijave nestanka sprovela istragu i u kući je odmah primijećeno da nešto nije u redu.

"Prateći bazne stanice i na osnovu DNK analize, nadležni organi došli su do trojice mladića koji su u utorak privedeni u policiju radi ispitivanja o nestanku penzionera koji se dovodi u vezu sa ubistvom" - priča dobro obaviješten izvor "Blica".

Tokom ispitivanja B. L. i M. M. su se dobro držali svoje priče, dok je Đ. S. pao i priznao zločin koji su počinili.

Zbog postojanja osnova da su izvršili teško ubistvo, mladićima je određeno zadržavanje do 48 sati. Kako nezvanično saznaje Blic, M. M. je Bešića lišio života udarcima čekićem u glavu, a zatim su on i B. L. tijelo prenijeli do kuće B. L., gdje su ga zakopali u šupi. M. M. je priznao i da su iz kuće penzionera ukrali 2.000 eura, što je i bio povod za ubistvo. Prema riječima izvora, Đ. S. je zadržan zbog neprijavljivanja krivičnog djela za koje mu se M. M. povjerio. Tijelo pokojnog Bešića je pronađeno i u toku jučerašnjeg dana izvršen je uviđaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.