Dedeić: Šavnik opljačkan i precrtan od strane režima da bi se imalo za Cetinje
Dobrilo Dedeić

Potrebne su promjene

Dedeić: Šavnik opljačkan i precrtan od strane režima da bi se imalo za Cetinje

Na promotivnom skupu predsjedničkog kandidata Srpske koalicije Dobrila Dedeića iz Šavnika je poručeno da je sjever Crne Gore planski obespravljen u ''privatnoj državi Mila Đukanovića''.

 Dedeić je rekao da je režim Demokratske partije socijalista sračunato od 1990. godine činio sve da raseli stanovništvo sa sjevera.

" Ovi krajevi sa ratničkom tradicijom i sjajnim istorijskim nasleđem zaslužili su više nego što je Crna Gora, očito, danas spremna da im da. Zato je na nekom ''specijalnom'' mjestu odlučeno da se pljačka Šavnik i pretvori u selo da bi se imalo za prijestonicu Cetinje", tvrdi Dedeić.

Predsjednički kandidat Srpske koalicije rekao je da bi svaka normalna država pomogla opštini kakva je Šavnik da bude uspješna u projektima eko-turizma i stočarstva.

"Zaboravljeni, sračunato medijski predstavljen kao ruralni dio Crne Gore, Šavnik, kao i druge opštine na sjeveru, precrtan je od strane režima koji prazni više od polovine državne teritorije. Da bi šavničkoj sirotinji falilo, cetinjskim kriminalcima mora da se da i viška. Zato su potrebne promjene u Crnoj Gori, prije svega u sferi raspodjele, ekonomije. Nije srpski problem organizacija guslarskih večeri, niti srbovanje koje liči na ono iz Bulajićevih filmova. Hoćemo nove pogone na sjeveru, nova radna mjesta za Srbe. Brutalno samo pokradeni za desetine miliona eura godišnje. Nema nas u organima državne uprave i lokalne samouprave. U nekim opštinama nas je jedan odsto u lokalnoj samoupravi, u drugim maksimalno pet odsto. U državni budžet ulažemo, kroz poreze i doprinose 30 odsto. Nakon toga slijedi pljačka sredstava koja nam se ne vraćaju", tvrdi predsjednički kandidat Srpske koalicije.

On poručuje da će ovi izbori pokazati nivo političke i ekonomske svijesti prosječnog Srbina u Crnoj Gori.

"Dakle, centralno pitanje jeste – da li nam je važnija okrečena fasada nezavisne Crne Gore, građanska na način na koji neki doživljavaju građanistički i crnogorski nacionalistički karakter države, ili prava za Srbe. Neka je srećno kako god da Srbi odluče. Naša ponuda je jasna – borimo se za svoja prava, poštujemo i poštujmo druge, ali nema razloga da nam tuđa potkošulja bude bliža od sopstvene košulje. Dosta je toga prošlo pored nas, nestala je čak i zajednička država, zato je vrijeme da se otrijeznimo. Ko ako ne mi, kada ako ne sada! Sa Rusijom i Srbijom do pobjede", zaključio je predsjednički kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedeić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.