Policajci dobili otkaz, za nestalu drogu optužili miševe
ilustracija

Forenzičari sumnjaju u tu priču

Policajci dobili otkaz, za nestalu drogu optužili miševe

Osmorica argentinskih policajaca dobila su otkaz jer su za nestalu drogu optužili miševe, piše BBC.

Istražitelji su otkrili da 540 kg marihuane nedostaje iz policijskog skladišta u Pilaru, sjeverozapadnom predgrađu Buenos Ajresa.

Bivši zapovjednik gradske policije Havijer Specia i kolege policajci rekli su na sudu da su drogu "pojeli miševi".

Međutim, svjedoci forenzičari sumnjaju u tu priču, jer bi miševi sigurno uginuli da su se marihuanom poslužili kao hranom.

Portparol sudije rekao je da, prema stručnjacima sa Univerziteta u Buenos Ajresu, "miševi ne bi zamijenili drogu za hranu", a čak i da jesu "u skladištu bi se pronašlo puno uginulih miševa".

Policajci će iskaz pred sudom dati 4. maja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.