Lejletul-Miradž: Muslimani sjutra obilježavaju jednu od najznačajnijih noći u islamskom kalendaru
Foto: Ilustracija

Biće održani razni vjerski programi

Lejletul-Miradž: Muslimani sjutra obilježavaju jednu od najznačajnijih noći u islamskom kalendaru

Muslimani u regionu, ali i širom svijeta sjutra će obilježiti jednu od najznačajnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-Miradž.

U džamijama u gradovima zemalja regiona biće održani prigodni vjerski programi povodom obilježavanja ove posebne noći u životu muslimana, prenosi Anadolija.

Vjernici će imati priliku da poslušaju učenje odlomaka iz Kur’ana, ilahije, mevlud, kao i razna predavanja. 

Noć Lejletul-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika Muhameda od Meke do svetog hrama Al-Aksa u Jerusalemu, a potom i njegovog uzvišenog putovanja ka nebeskim sferama gdje je direktno muslimanima propisan namaz, redovna molitva, kao jedna od osnovnih vjerskih dužnosti i jedan od osnovnih stubova vjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.