Incident u Parlamentu Albanije: Opozicija Edija Ramu gađala brašnom
Foto: AA

Incident u Parlamentu Albanije: Opozicija Edija Ramu gađala brašnom

Današnja sjednica Parlamenta Albanije prekinuta je više puta nakon što su poslanici opozicionih partija zauzeli skupštinsku govornicu, a albanskog premijera Edija Ramu gađali brašnom.

Poslanici Demokratske stranke Albanije zatražili su oslobađanje uhapšenih tokom protesta održanih 31. marta zbog skuplje putarine.

2018041222978071032639290Web

Foto:AA

Demonstranti su se tada sukobili s policijom u okolini Kukesa, na sjeveru Albanije, a tom prilikom zapaljena i naplatna stanica. Albanska policija je uhapsila više osoba, a nekima je određen kućni pritvor.

Takva odluka izazvala je negodovanje albanske opozicije, zbog čega je današnja sjednica prekinuta više puta. Nakon incidenta s brašnom iz sale su odstranjeni zastupnici Demokratske stranke Flamur Noka i Ervin Salianji, javlja Anadolija.

Rad Parlamenta blokirali su i poslanici Socijalističkog pokreta za integraciju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.