URA: Anahroni Đukanović bestidno promoviše nasilje i diktaturu

URA: Anahroni Đukanović bestidno promoviše nasilje i diktaturu

Đukanovićeva privrženost evropskim vrijednostima možda je najbolje raskrinkana u njegovoj sinoćnjoj izjavi da “Vijesti” promovišu fašističke ideje i da zajedno sa dijelom NVO i dijelom nekih drugih medija žele beskrupulozno da se bore za vlast, izrečenoj u još jednom monologu od intervjua, kod svog omiljenog novinara pored koga je najviše ličio na Sašu Sinđelića, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

“Time je još jednom jasno pokazano da Đukanović ne personifikuje evropsku politiku i pluralizam, već jednoumlje i retrogradne političke ideje, iste one sa kojima je na vlast došao sa ulice. Anahroni Đukanović koji svakim danom djeluje sve tužnije nikako da shvati da je 2018. godina i da u svakoj evropskoj zemlji postoje mediji i NVO čija je obaveza da kritikuju loše poteze vlasti, da objektivno i pravovremeno informišu javnost i da tako budu najbolji korektiv vlasti a ne da sriču ode vječitom vođi”, istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Oni kažu da znaju da bi Đukanović najviše volio medije poput nekadašnjeg javnog servisa DPS-a, ružičaste idile i partijske novinare čija je uloga statiranje i klimanje glavom na vođine riječi o rapidnom napretku zemlje.

“Gospodine Đukanoviću, ne čudite se što se Crna Gora međunarodnoj javnosti predstavlja kao najgore mjesto za život, ona to nažalost jeste zahvaljujući vama. Vi ste od najljepše zemlje napravili košmar, izvrnuli sve vrijednosti društva, poharali nacionalna bogatstva sa svojom porodicom, prijateljima, kumovima i vašim pionima. Nijesu valjda subjektivna inostrana istraživanja, po kojima su nam zdravstvo, obrazovanje i sudstvo uvijek na začeljima tabela zemalja Evrope i svijeta”, poručili su Đukanoviću iz pokreta URA.

Podsjetili su Đukanovića i da u sistemu u kojem je stvorio, i koji i danas podržava, slobodni mediji bivaju anatemisani kao i svi kritičari vlasti i proglašavaju se nacionalnim neprijateljima i izdajnicima.

“Vi i sistem koji i danas podržavate crtali ste mete slobodnim novinarima i pojedincima koji su prebijani, zaplašivani, zatvarani, ubijani. Medijskim kućama paljena je imovina a nijedan slučaj nije doveden pravosnažno do kraja. I danas pozivate i crtate mete, prizivate eksplozivne naprave i metke na ulicama crnogorskih gradova. Ima li u vama i djelić ličnosti koji može zbog svega toga osjetiti stid i odgovornost”, pitali su Đukanovića iz pokreta URA.

Iz ove stranke dodaju da "anahroni Đukanović na svu sreću broji posljednje dane svoje tridesetogodišnje vladavine i da građani uprkos svim ucjenama, malverzacijama i lažima neće dati povjerenje onome ko im je povjerenje izigrao nebrojano puta".

“Otužan jedino još može kod svojih partijskih novinara i partijskih medija pričati o rapidnom napretku zemlje, o blagostanju, o izdajnicima, četnicima, partizanima, komunistima, izdajnicima… Pritom zaboravljajući da je u međuvremenu tehnologija napredovala, da su stasale nove generacije, da je svijet umrežen u globalnu mrežu prenosa podataka, da je izmišljen i računar koji kako i sam prizna prije nekoliko godina u jednoj od rijetkih nenamještenih televizijskih emisija jedva umije i upaliti, i da svoja nedjela teško može sakriti od očiju domaće i međunarodne javnosti”, stoji u zaključku reagovanja Građanskog pokreta URA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.