Spremni za rat: Britanske podmornice poslate ka Siriji
Ilustracija

Napad se očekuje sjutra veče?

Spremni za rat: Britanske podmornice poslate ka Siriji

Prema podacima britanskog lista "Dejli Telegraf", britanskim podmornicama naređeno je da se pokrenu ka dometu za raketne udar na Siriju, pošto se napad Amerike i njenih saveznika protiv režima Bašara el Asada očekuju već u četvrtak uveče.

Podmornice iz Velike Britanije poslate su na liniju sa koje mogu da se lansiraju krstareće rakete za vazdušne udare na snage lojalne Asadu u Siriji.

Naredbu je navodno izdala premijerka Velike Britanije Tereza Mej, koja je pozvala svoje ministre na hitan sastanak kako bi razgovarali o tome kako će Britanija odgovoriti na hemijski napad prošlog vikenda u Dumi.

Prethodno je BBC javio da je Mej donijela odluku da bez odobrenja Parlamenta odobri učešće Velike Britanije u vojnim operacijama kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u Siriji tokom vikenda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.