Uhapšen zbog sumnje da je krijumčario skank iz Albanije u Crnu Goru
Foto: UP

U žbunju pronađeno skoro 100 kg skanka

Uhapšen zbog sumnje da je krijumčario skank iz Albanije u Crnu Goru

Službenici crnogorske i albanske policije danas su izveli zajedničku koordiniranu akciju u kojoj je zaplijenjeno oko 100 kilograma skanka na teritoriji naše zemlje. U Albaniji je uhapšena osoba za koju se sumnja da je skank prokrijumčarila u Crnu Goru.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, na osnovu saradnje sa službenicima granične policije Albanije, u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, u reonu mjesta Božaj, danas oko 8:30 sati pronašli 97 kilograma skanka.

"Pretragom terena, u reonu mjesta Božaj, ispod magistralnog puta su u žbunju pronašli sakrivena četiri crna veća PVC džaka obmotana providnom PVC folijom u kojima se nalazilo ukupno 97 kg materije biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank", saopštila je policija.

U neposrednoj blizini džakova sa skankom, na obali jezera, policijski službenici su pronašli i limeni čamac dužine oko pet metara koji je, kako se sumnja, korišćen za krijumčarenje pomenutih džakova sa skankom preko Skadarskog jezera, iz Albanije u Crnu Goru.

photo2

Albanska policija je, na osnovu podataka koje su kolege iz Crne Gore razmijenile sa njima, na njihovoj teritoriji uhapsili albanskog državljanina, koji se sumnjiči da je prokrijumčario drogu.

"Skank je predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge naše Uprave policije radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Saradnja graničnih policija Crne Gore i Albanije na ovom predmetu se nastavlja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.