Bošković: Kasarna „Masline“ budući centar crnogorskih bezbjednosnih snaga
Foto: Ministarstvo odbrane

Bošković: Kasarna „Masline“ budući centar crnogorskih bezbjednosnih snaga

Ministar odbrane mr Predrag Bošković obišao je danas sa gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem, kasarnu „Masline“, na čijem prostoru će u perspektivi biti smještene sve značajne institucije crnogorskog sistema odbrane, ali i kompletnih crnogorskih bezbjednosnih snaga.

 Bošković je podsjetio da je Vlada Crne Gore prostoru koji obuhvata ova podgorička kasarna, od oko 350 hiljada kvadratnih metara, u kojoj je nekada bilo smješteno oko 6.000 vojnika JNA, dodijelila status specijalne namjene za potrebe bezbjednosnih snaga. 

On je precizirao da se u „Masline“ prije svega, planira izmiještanje Generalštaba i Ministarstva odbrane, imajući u vidu da sadašnje zdanje u kojem su smještene ove dvije institucije, ni prostorno ni bezbjednosno ne zadovoljava neophodne standarde.

„Pored Vojno-medicinskog centra, na kraju ćemo stvoriti uslove da se ovdje formira i komandni centar bezbjednosnih snaga, sa blokom u kojem bi bili smješteni i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u skladu sa novim Zakonom o vojsci“, najavio je Bošković, naglašavajući da je riječ o najracionalnijem rješenju, imajući u vidu već postojeću infrastrukturu. 
  
Sredstva će biti obezbijeđena iz redovnog budžeta Ministarstva odbrane, dok će odluku o namjeni zdanja u kojem su sada smješteni Ministarstvo odbrane i Generalštab, donijeti titular, Uprava za imovinu, odnosno Ministarstvo finansija, naglasio je Bošković.

Gradonačelnik Stijepović je istakao da je Glavni grad svjestan da članstvo u NATO podrazumijeva poštovanje određenih bezbjednosnih uslova i standarda, te da će podržati potrebe Ministarstva odbrane.

„Opština Podgorica biće kooperativna i operativna po pitanju zakonom predviđenih obaveza. Naš je prioritet da se ovaj projekat što prije realizuje“, kazao je Stijepović. 

Ministar Bošković i v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, prethodno su razgovarali sa pripadnicima jedinica Vojske Crne Gore koje su smještene u kasarni „Masline“, Logističkog bataljona i Čete vojne policije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.