Medojevic: Gulenisti masovno dolaze u CG,  za pola godine osnovano preko 1000 turskih firmi
Nebojša Medojević

Šta će reći Erdogan

Medojevic: Gulenisti masovno dolaze u CG, za pola godine osnovano preko 1000 turskih firmi

Prema saznanjima iz vrha ANB u Crnu Goru je u poslednih 6 mjeseci je osnovano preko 1000 turskih firmi i oni masovno kupuju poslovne prostore, zakupljuju restorane, butike, noćne klubove, zgrade, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On tvrdi da je u pitanju ozbiljna i velika akcija a da su na meti u prvom redu Bar, Budva, Kotor i Tivat. 

"Radi se najvjerovatnije o pristalicama Gulena koji uz podršku režima i preporuku SAD, naseljavaju Crnu Goru. Očigledno je da su fokusirani na kupovinu nekretnina i biznisa Rusa koji su uz koordinaciju Milana Roćena 2007-2008 godine uložili preko 3 milijarde eura u Crnu Goru", naveo je Medojević.

On očekuje reakciju turskog predjsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji pristalice Gulena doživljava kao neprijatelje države Turske i neće, smatra Medojević, blagonaklono gledati na ponašanje Vlade Crne Gore koja podržava Guleniste.

"Posebno što Vladu Crne Gore u ovom mandatu podržava Bošnjačka stranka na koju Erdogan ima ogromni uticaj. Za očekivati je da će ova odluka Vlade Crne Gore naići na reakciju Erdogana koji može ugroziti većinsku podršku ovoj Vladi", kaže lider PZPa.

Komentari

Komentara: (1)

zabrinut

12. 04. 2018 - 08:19

Sve dok ne budu zvanično potraživani od države Turske oni su legalni i legitimni ulagači.Političko opredeljenje ne treba da utiče na odabir investitora.Ovaj istup je sračunat na odvraćanje ulaganja stranih investitora u Crnu Goru što je izuzetno štetno po Državu.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.