Srbija: Žena po izricanju kazne pretukla sutkinju u sudnici!
ilustracija

Srbija: Žena po izricanju kazne pretukla sutkinju u sudnici!

Predsjednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je u sudnici tokom suđenja pretukla osuđena žena, prenosi Tanjug.

Kako navode, riječ je o ženi koja je strankinja, a koja je pretukla sudiju nakon što joj je izrečena kazna od 15.000 dinara(oko 130 eura) zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Iz Udruženja prekršajnih sudija navode da je Zorica Marković Ilieski zadobila teške tjelesne povrede i da je “u teškom psihofizičkom stanju prevezena u Hitnu pomoć“. 

“Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju“, ističe se u saopštenju. 

Oni ističu da je riječ o “nezapamćenom napadu na sudiju“. 

“Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbjednom i zaštićenom okruženju", navodi se u saopštenju udruženja. 

Osim toga, prema njihovim riječima, sudije prekršajnih sudova su često izložene prijetnjama, zastrašivanjima i omalovažavanjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.