Srušio se avion vojske Srbije, pilot poginuo
Foto:Anadolija

Srušio se avion vojske Srbije, pilot poginuo

Avion Vojske Srbije se srušio u srijedu ujutru kod Kovačice, jedan pilot je poginuo, a drugi je teško povrijeđen.

Pilot major Robert Kaloci poginuo je danas u padu školskog-borbenog aviona "Supergaleb G-4" kod Kovačice, dok je drugi pilot major Aleksandar Matić van životne opasnosti i prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je rekao u Beogradu da je istraga pokrenuta i da će o njenom ishodu javnost brzo biti obaviještena, kazavši da je riječ o velikoj tragediji.

"Vojska Srbije je uz porodicu Kaloci, kao što je i čitav narod Srbije", rekao je Vulin novinarima ispred Vojnomedicinske akademije.

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, bio je u braku i imao sina, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Školsko-borbeni avion "Super galeb G-4" Vojske Srbije srušio se danas u rejonu opštine Kovačica oko 9.50 časova.

2018041122976423732614936Web

Foto:Anadolija 

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Prva televizija je javila da iz letjelice komandnom centru nije prijavljen nikakav problem u letu.

Jedan službenik opštine Kovačica, koji nije želio da bude imenovan, kaže za Tanjug da je bio blizu mjesta događaja i da mu se učinilo da je avion "prinudno sletio", a ne da se srušio. 

Prema njegovim riječima, na licu mjesta nalazila su se četiri vojnika, a nakon incidenta došla su kola Hitne pomoći i policija. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.