Begović: Marović ima suicidne misli, plaše se da se ne ubije
Svetozar Marović

Begović: Marović ima suicidne misli, plaše se da se ne ubije

Bivši potpredsjednik Demokratske partije socijalista DPS Svetozar Marović poručio je da će se vratiti u Crnu Goru čim mu zdravstveno stanje bude omogućavalo da odsluži zatvorsku kaznu na koju je osuđen, kao i da nikada nije izbjegavao odsluženje, niti ima namjeru da to čini, kazao je za Dan njegov advokat Zdravko Begović.

“On je rekao da nema gdje da ide osim da se vrati u Crnu Goru. Zaista nije zdravstveno sposoban da se javi na izdržavanje zatvorske kazne. Za sve navedeno postoji medicinska dokumentacija, dijagnoza, kao i terapija koju prima. Niko na svijetu čovjeka sa takvim zdravstvenim stanjem ne bi mogao poslati na izdržavanje zatvorske kazne. U pitanju je oblik depresije koji karakterišu čak i suicidne misli. Upravo zato postoji opasnost da bi mu život bio doveden u pitanje ukoliko ne bi imao odgovarajući tretman. Marović nikada nije izbjegavao izdržavanje kazne, ali je bolest jača od njega”, kazao je Begović.

Crnogorski pravosudni organi traže bivšeg potpredsjednika DPS-a radi odsluženja kazne zatvora na koju je osuđen zbog malverzacija u Budvi.

Sporazumima koje je potpisao sa tužilaštvom on se obavezao da zbog nezakonitih radnji iza rešetaka provede tri godine i devet mjeseci. Kako u zakonskom roku nije platio novčanu kaznu od 100.000 eura, sud mu je odredio još godinu dana zatvora. 

Marović je priznao da je bio vođa kriminalne grupe koja je nezakonitim radnjama nanijela višemilionsku štetu budvanskom budžetu. Odmah nakon potpisivanja sporazuma sa tužilaštvom, pušten je iz pritvora, u kom je proveo šest mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.