Ministarstvo odbrane Alžira: U padu aviona poginulo 257 osoba (FOTO)(VIDEO)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Anis Belghoul

Prevozio je vojnike i članove njihovih porodica

Ministarstvo odbrane Alžira: U padu aviona poginulo 257 osoba (FOTO)(VIDEO)

Ministarstvo odbrane Alžira saopštilo je da je u padu vojnog aviona nedaleko od istoimenog glavnog grada poginulo 257 osoba.

Među poginulima je 247 putnika i 10 članova posade, saopštilo je ministarstvo prenosi Anadolija.

Avion se nedugo nakon polijetanja srušio u provinciji Bilda, 32 kilometra jugozapadno od Alžira. Prevozio je vojnike i članove njihovih porodica. 

U saopštenju se navodi da su tijela poginulih prebačena u centralnu bolnicu alžirske vojske, gdje će biti obavljena njihova identifikacija.

Potparol alžirske Civilne zaštite Faruk Arčhor kazao je ranije da su neki od putnika izvučeni iz letjelice s težim opekotinama po tijelu i da se oko 300 spasilaca nalazi na mjestu nesreće. 

Prema lokalnim izvorima avion je trebalo da preveze vojnike u grad Bečar.

Svjedoci kažu da je avion gorio i prije nego što se srušio u polje nedaleko od aerodroma.

Na snimcima objavljenim na internetu se vide uništena letjelica i veliki dim.

Još uvijek nema informacija o mogućem uzroku ove nesreće. Otvorena je istraga prenosi Blic.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.