Vladimir Pavićević, Foto: PR Centar

"Niko ne zaslužuje blanko podršku na predsjedničkim izborima"

Nijedan predsjednički kandidat na izborima koji će biti održani u nedjelju ne zaslužuje blanko podršku Crnogorske poručio je lider te partije Vladimir Pavićević.

On je kazao da u Crnogorskoj smatraju da nijedan kandidat, koliko god da se načelno slagali oko određenih principa poput učvršćivanja sjevernoatlantske orijentacije, ubrzanja procesa evropskih integracija i orjentacije ka funkcionalnoj tržišnoj privredi, ne može dobiti podršku „ukoliko ne predstavi jasan i precizan plan rada u narednih pet godina“.

„Niko ne zaslužuje blanko podršku, naročito kada je riječ o izborima za predsjednika države“, poručio je Pavićević.

On je rekao da je na osnovu relevantnih istraživanja jasno da će ovogodišnji predsjednički izbori biti manje neizvjesni nego bilo koji predsjednički izbori do sada, prenosi Pr centar.

„Budući da su rezultati izbora izvjesni, mislimo da je šteta što nijesu iskorišćeni da se u političkom polju Crne Gore odigra bitka ideja i različitih programa, umjesto što se nastavlja rovovska bitka i produbljuju podjele po svim šavovima“, kazao je Pavićević.

On je građane i članove Crnogorske pozvao da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za kandidata za koga smatraju da će najbolje upravljati državom.

„Našim članovima posebno sugerišemo da još jednom pažljivo prouče naša programska dokumenta i da glasaju za onog kandidata koji promoviše ideje koje su najbliže sistemu vrijednosti koji u politici zagovara Crnogorska“, kazao je Pavićević.

On je rekao da je, kada je prije tri mjeseca na kongresu Crnogorske preuzimao vođenje stranke,  članovima i građanima ponudio program i novi pristup politici koji namjerava da praktikuje i na osnovu kojeg  je i tražio njihovu podršku.

„Jedan od ključnih postulata na kojima temeljimo politiku je novi pristup koji podrazumijeva transparentnost, odgovornost i spremnost da osnažujemo principe i vrijednosti koji nas spajaju. Kazali smo tada da ćemo javnosti i građanima precizno saopštavati naše stavove o svim političkim pitanjima“, podsjetio je Pavićević.

On je ocijenio da su predsjednički izbori u nedjelju veoma značajni, i koji su bili prilika da političari pokažu na koji način vide Crnu Goru, njenu poziciju i kako da se razvija u narednom periodu.

Pavićević je kazao da je instistirao na kongresu da je Crnoj Gori potrebna promjena, „ali ne bilo kakva, već na bolje“.

On je podsjetio da su iz Crnogorske tada kazali da su zainteresovani za razvijanje određenih načela, koncepata i principa radi razvoja crnogorske države i da su ponudili kandidatima da se upoznaju sa njihovim konceptom razvoja države.

„Pažljivo smo pratili predstavljanje kandidata i njihove predloge. Nažalost, ni jedan od kandidata nije ove izbore iskoristio da nama i građanima predstavi koncepciju razvoja Crne Gore ili argumentaciju šta će u narednih pet godina učiniti da građani žive bolje“, smatra Pavićević.

On je rekao da je Crnogorska u njenom konceptu ustavnog patriotizma i u reformatorskom programu u sedam tačaka to jasno pokazala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.