Ruska crnomorska flota izdala upozorenje za napad
Foto: Screenshot

Brodovi zaplovili ka Siriji

Ruska crnomorska flota izdala upozorenje za napad

Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote izdala je upozorenje za napad, objavio je bivši švedski premijer Karl Bilt na Tviteru.

Neki mediji su prenijeli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost Crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje na eventualni napad pošto je primijećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođenih SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, zaplovili ka Siriji, prenosi B92.

"Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote proglasila je upozorenje za napad. Poziranje? Priprema? Duboka neizvjesnost", napisao je Bilt koji je sada kopredsjedavajući Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR).

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je sinoć da će "vrlo brzo" odlučiti kako će SAD reagovati na navodni napad hemijskim oružjem na sirijsku pobunjeničku enklavu, i zaprijetio mogućim skorim vojnim udarom.  

Bilt je u dodatnoj poruci preko Tvitera napisao da upravo ulazi u avion za Vašington i da se pita kakva će atmosfera dočekati, jer bi "Tramp mogao da se suoči sa svojom prvom spoljnopolitičkom krizom".

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.