U Sarajevu pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a
Foto: Radio Sarajevo

Akcija SIPA-e

U Sarajevu pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a

Tužilaštvo BiH i SIPA nakon višemjesečne i obimne istrage proveli su akciju, u okviru koje policijski djelatnici SIPA, vrše pretrese na dvije lokacije.

Tokom vršenja pretresa, nađena je određena količina oružja, bombi, municije, okvira za automatske puške, noževa, bojnih prsluka, kao i zastave koje asociraju na obilježja i zastave ISIL-a koji je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, proglašen terorističkom organizacijom.

Dvije osobe koje koriste navedene prostorije i koje su pod istragom, stavljene su pod nadzor policijskih specijalaca iz SIPA i u toku je njihova kriminalistička obrada.

Tužilaštvo BiH u ovom predmetu provodi istragu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela terorizma iz član 201. stav 4. KZ BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će nakon policijske obrade, biti predati tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Zbog interesa istrage, u ovom trenutku Tužilaštvo BiH ne može davati više informacija niti detalja o realizovanim aktivnostima.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.