Otvoren 21. međunarodni sajam privrede u Mostaru, partner Srbija
Foto:Anadolija

Otvoren 21. međunarodni sajam privrede u Mostaru, partner Srbija

Svečano je otvoren 21. međunarodni sajam privrede - Mostar 2018. na kojem će se predstaviti izlagači iz dvadesetak zemalja, među kojima su najzastupljenije zemlje regiona, te Kina, Mađarska i Italija.

Sajam, koji traje do 14. aprila, otvorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.  

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak pozdravila je prisutne podsjetivši da će se tokom pet dana u Mostaru predstaviti izlagači iz 20-tak zemalja. 

"Učinili ste nam izuzetnuu čast što ste danas tu s nama. U sklopu pet sajamskih dana i predstavljanju izlagača iz 20-tak država biće upriličene redovne podsajamske manifestacije. Drago nam je da je Srbija zemlja partner ovogodišnjeg sajma i to je samo potvrda kako se naša saradnja razvijala i raste iz godine u godinu", kazala je Bošnjak.

I gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić poželio je dobrodošlicu visokim zvaničnicima iz BiH i regiona. Prisutne je pozdravio s mjesta, kako je kazao, koje je stjecište boljitka, ekonomskog prosperiteta i snage za budućnost.

"Jer, upravo je to ono što i simbolizira Mostarski sajam. Već 21 godinu sajam djeluje na zavidnom nivou i donosi nove i bolje saradnje, nova partnerstva sa brojnim zemljama. Ove godine s ponosom možemo reći da je naša partnerska i prijateljska zemlja Srbija došla pokazati i prikazati da smo udruženi u ekonomiji jači, bolji, kompaktniji i činimo jednu dobru ekonomsku cjelinu", rekao je Bešlić. 

Istakao je da je to "znak da smo na dobrom putu i da se i danas iz Mostara šalje pozitivna privredna, ali i svaka druga poruka, kako investitorima tako i svima onim koji imaju kvalitetne privredne projekte. 

"Na poseban način želim pozdraviti sve privrednike danas u Mostaru koji su temelj našeg okupljanja. Želimo vas što više podsticati da nastavite stvarati ambijent u kojima će se naći radna mjesta za mlade, perspektivne, obrazovane ljude da nađu mjesto pod našim suncem i grade budućnost ovih lijepih država", poručio je Bešlić.

Poželio je da i ovaj Sajam bude mjesto razmjene privrednih ideja i projekata svih zemalja učesnica

Na Međunarodnom sajmu privrede  prisutan je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kao i bugarski i hrvatski premijer Bojko Borisov i Andrej Plenković. Nakon svečanog otvaranja visoki zvaničnici obilaze sajamski prostor. 

Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih privrednih manifestacija u regiji.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.