Spavajte goli makar 2-3 noći nedjeljno, zbog ZDRAVLJA!
Foto: Ilustracija

Bez veša

Spavajte goli makar 2-3 noći nedjeljno, zbog ZDRAVLJA!

Donji veš je nekim ljudima manje "bitan" nego odjeća koju će obući iznad njega. Stručnjaci se ne bi složili, pa dermatolozi upozoravaju da je dobar izbor donjeg veša i te kako bitan.

Žene će za posebne večeri vjerovatno birati neki zavodnički komplet donjeg veša, ali bitno je paziti na materijal.

Sintetičko donje rublje ne bi trebalo da bude prvi izbor.

Nošenje gaćica od sintetičkih materijala može lako uzrokovati razvijanje vaginalne infekcije zbog vlage koja se zadržava i slabe protočnosti vazduha. Pamuk je znatno bolji izbor i to za oba pola.

Tange bi trebalo da su posljednji izbor, savjetuje Džil M. Rabin. U debelom crijevu nalazi se bakterija Ešerihija koli koju nošenjem tangi lako možete prenijeti na sluznicu vagine i tada nastaju zdravstveni problemi. Ma koliko god ne želite da vam se kroz pantalone, posebno uske, ocrtavaju ivice gaćica, tange bi stvarno trebalo da budu izbor baš za posebne prilike.

Većina nas je navikla da nosi gaćice i po danu i po noći. Međutim, trebalo bi da spavate goli. Žene će na ovaj način osigurati intimnom području da barem tokom noći "dobije dovoljno vazduha" i na taj način će spriječiti razvijanje gljivične infekcije, a muškarci koji sa svojim partnerkama planiraju potomstvo, trebalo bi da "oslobode" svoje intimno područje kako bi spustili temperaturu testisa što dobro djeluje na reproduktivni sistem i razvoj zdravih spermatozoida, prenosi Večernji list.

Nensi Herta sa Univerziteta Mičigen poručuje da bi trebalo barem dvije ili tri noći nedjeljno spavati goli ako ne možete to uvesti kao jednu svoju konstantnu zdravu naviku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.