MUP zbog bombaških napada protjeruje osobe iz Crne Gore
Foto: Kodex, bomba u Bijelom Polju

Najviše kontrola na primorju

MUP zbog bombaških napada protjeruje osobe iz Crne Gore

Nakon poslednjih kriminalnih dešavanja, koja su ugrozila bezbjednost u Crnoj Gori, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je rigorozne mjere kako bi se izborilo sa mafijom. Prema saznanjima „Dana”, u poslednje vrijeme bilo je više slučajeva provjera boravka sumnjivih lica, a nekoliko njih je i protjerano jer je procijenjeno da bi mogli da predstavljaju opasnost za državu.

Najviše kontrola izvršeno je na primorju.

Državljanin Bosne i Hercegovine I.B. protjeran je iz Crne Gore uz obrazloženje da za takvu odluku postoje razlozi unutrašnje bezbjednosti. Njemu je Centar bezbjednosti Herceg Novi uručio rješenje kojim se otkazuje boravak od 90 do godinu dana.

Bezbjednosne službe došle su do saznanja da je I.B. blizak takozvanom „kavačkom klanu”, te da postoji opasnost da bi mogao da počini neko krivično djelo na štetu pripadnika suprotstavljene grupe iz Kotora. On je zbog toga hitnom reakcijom protjeran iz države. Navodno je pripremao bombaške napade.

Porodica protjeranog mladića angažovala je advokata Srđana Lješkovića, koji je na ovu odluku MUP-a uložio žalbu, tražeći da rješenje o otkazivanju boravka bude odmah poništeno. U žalbi je navedeno da je rješenje o protjerivanju nerazumljivo i da ne sadrži nijedan navod I.B. niti minimum razloga na temelju kojih je utvrđeno da protjerani zaista predstavlja opasnost za državu. Naglašeno je i da se I.B. nikada nije bavio nedozvoljenim radnjama, a kamoli kriminalnim ili drugim aktivnostima koje bi predstavljale opasnost za unutrašnju bezbjednost Crne Gore.

Prema saznanjima „Dana”, narednih dana biće protjerane još četiri osobe iz Budve, Bara i Podgorice. One godinama žive u Crnoj Gori, ali nemaju državljanstvo, a bezbjednosno su interesantna lica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.