Marković: Bjelopoljska voda stiže na rafove naših prodavnica do kraja godine
Duško Marković, foto: DPS

Proizvodiće se i piti svuda u državi

Marković: Bjelopoljska voda stiže na rafove naših prodavnica do kraja godine

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je sinoć u Bijelom Polju da je to grad koji već više decenija hrabro i odlučno stoji uz Crnu Goru, i to baš "na prostoru gdje se teško živi i gdje kamen popusti pred udarima vjetra i mraza ali ne popušta ljubav prema državi".

Premijer je govoreći na predizbornoj konvenciji predsjedničkog kandidata DPS-a kazao, da je siguran da će tako biti i 15. aprila i "da će Milo Đukanović u Bijelom Polju ostvariti ubjedljivu pobjedu".

Marković je poručio da Bijelo Polje treba da bude regionalni centar koji će generisati ukupan razvoj sjevera, jer mu to kako je rekao po svemu pripada.

"Obećao sam da će taj zadatak biti u vrhu naših prioriteta, a večeras sam opet pred vama da vas pogledam u oči i kažem da je obećano ispunjeno. Rekonstruisani gradski trg danas je ljepše mjesto za okupljanje svih generacija, za siguran i zajednički korak Jasne, Milice, Pavla i Edina. Početkom ove godine otvorili smo novoizgrađeni most na Ljuboviđi kojim se od Ravne Rijeke prelazi do Jasikovca, a od Jasikovca dalje do Cmiljače jednog od budućih najmodernijih zimskih centara na Bjelasici. Završićemo ovaj ski centar koji uključuje opštine Mojkovac i Kolašin do 2020. godine i u njega uložiti 70 miliona eura", kazao je Marković i dodao da će zahvaljujući tome mladost ostati u Bijelom Polju.

Marković je napomenuo da je cilj i da se Đalovića pećina do 2020. uvrsti u turističku ponudu sjevera što će kako je rekao, donijeti nova radna mjesta i kvalitetniji život.

untitled1of116

Sa konvencije u Bijelom Polju

Premijer je govoreći o drugoj dionici autoputa Bar-Boljare kazao da će petljom Crnča Bijelo Polje direktno izlaziti na autoput.

"Razvojnu korist od ovog grandioznog graditeljskog poduhvata imaće mještani Bioče i Poda preko Srđevca, Šćepanice, Ivanja pa sve do Godijeva, Sipanja i Korita", kazao je on.

Marković je u Bijelom Polju saopštio da će poslije mnogo izazova i pretpostavki početi sa radom fabrika vode Bjelasica Rada.

"Do kraja sljedećeg mjeseca kreće rekonstrukcija izvorišta dijela cjevovoda i zaštite izvorišne zone. Uporedo sa tim pokrenućemo rekonstrukciju proizvodne hale i montažu opreme za tehnološku pripremu vode. Ne želim da govorim o probnoj proizvodnji koja počinje u sljedećem kvartalu, nego jasno da poručim da će bjelopoljska voda stići na rafove naših prodavnica do kraja ove godine. Nećemo više uvoziti vodu nego će se proizvoditi u Bijelom Polju i ona će se piti na svakom mjestu u ovoj državi", kazao je Marković i dodao da će Vlada realizovati ove ciljeve samo uz Mila Đukanovića kao predsjednika Crne Gore.

Govoreći o drugim kandidatima za predsjednika Crne Gore Marković je rekao da nude primitivizam, neznanje, sujetu i izdaju nacionalnih interesa.

"Kako drugačije objasniti da kandidat vojvode Mandića, ruskog ordenaša Kneževića i ovog Medojevića ne želi da se ogradi od uvreda koje je baš Milan Knežević izrekao crnogorskoj ćerki, sestri, intelektualki i poslanici Aleksandri Vuković. E tako izgleda njihov stav o tradicionalnim vrijednostima Crne Gore. On neće da se odrekne ni podrške Medojevića koji vrijeđa i gotovo prijeti Bošnjacima i Muslimanima samo zato što glasaju Đukanovića. A nije ni za očekivati kad je zajedno sa ovim trojcem molotovljevim koktelima jurišao na crnogorski parlament. Možemo li vjerovati ambiciji kandidatkinje za promjene da će jačati institucije, a još nije ušla u skupštinu, ali joj ne smeta da svakog mjeseca uzme platu od građana", kazao je Marković o predsjedničkim kandidatima Mladenu Bojaniću i Draginji Vuksanović i dodao da su sujetni "jer ne mogu da podnesu višedecenijske poraze od jednog čovjeka i njegove politike iza kojeg stoji DPS i koalicioni partneri".

petarsmolovic

Petar Smolović

Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović na konvenciji DPS-a je istakao da je Bijelo Polje odlučilo još 1997. godine, kada je u pošastima devedesetih stalo na pravu stranu istorije, i pomoglo trasiranju evropskog puta Crne Gore.

"Učinili smo isto i na referendumu 2006., mudri Bjelopoljci podržali obnavljanje državnosti, jedine kuće Crne Gore. Učinićemo to i ovaj put, svjesni da glasajući sa Mila Đukanovića glasamo za sve tekovine nezavisne Crne Gore i da ćemo tim konačno staviti pečat na pobjedu evropske budućnosti CG”, poručio je Smolović.

On je posebno pozvao mlade da se upišu u knjigu vječnosti stvaralaca novije crnogorske istorije.

"I da ostavimo budućim generacijama zalog, da smo svojim glasom doprinijeli ubjedljivoj pobjedi čovjeka koji će ostati najsvjetlije ime crnogorske istorije".

Smolović je kazao da je u protekloj deceniji u Bijelo Polje uloženo preko 250 miliona eura, zahvaljujući podršci Markovića i Đukanovića.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.