Policajci van dužnosti bili na izvjesnoj udaljenosti od mjesta dvostrukog ubistva, provjerava se njihovo postupanje
Sa mjesta ubistva, foto:Kodex

Policajci van dužnosti bili na izvjesnoj udaljenosti od mjesta dvostrukog ubistva, provjerava se njihovo postupanje

Dva policijska službenika van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom odmah po primjećivanju da je izvršeno krivično djelo preduzeli su određene mjere i radnje i njihovo postupanje se analizira, saopštila je Uprava policije.

Policija se oglasila nakon navoda Vijesti da se u blizini mjesta dvostrukog ubistva u Podgorici  31. marta u lokalu Forum u Podgorici, kada su ubijeni Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović nalazio policijski službenik Mijo Bulatović te da tom prilikom nije reagovao.

Iz policije su saopštili da su se na izvjesnoj udaljenosti od mjesta izvršenja teškog ubistva nalazila se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom.

Čim su primijetili da je izvršeno krivično djelo, kako su naveli iz Uprave policije, ovi policijski službenici su preduzeli određene mjere i radnje.

"Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, je predmet analize nadležnih tijela MUP-a u smislu da li su preduzeli sve što su shodo zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo.Policijski službenik M.B. je, prije četiri dana, 05.04.2018. godine, smijenjen sa mjesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio", stoji u polciijskom saopštenju.

Podsjetimo, zbog dvostrukog ubistva u centru Glavnog grada policija traga za Podgoričaninom Markom Jovanovićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.