Mozilla je najavila novi pretraživač za virtuelnu i proširenu realnost
Ilustracija

Uskoro

Mozilla je najavila novi pretraživač za virtuelnu i proširenu realnost

Novi nezavisni web pretraživač biće dostupan korisnicima VR i AR dodataka.

"Vjerujemo da će budućnost interneta biti prožeta virtuelnom i proširenom realnošću i da će se oslanjati na web pretraživače“, izjavili su iz Mozille, najavivši novi internet pretraživač pod nazivom Firefox Reality. Takođe navode da će to biti samo prvi korak u ostvarivanju dugoročnog plana dostavljanja potpuno novog iskustva za korisnike ove platforme.

Firefox namjerava da pruži otvoreno, jednostavno i sigurno surfovanje korisnicima nezavisnih VR i AR dodataka. Firefox Reality će biti dostupan za korisnike različitih AR i VR naočara i softverskih platforma i funkcionisaće nezavisno, što će omogućiti različitim proizvođačima dodavanje Firefox Reality pretraživača na svoje platforme.

Ovo nije prvi put da se Mozilla oprobala u okviru koncepta virtuelne i proširene stvarnosti. Ona već podržava WebVR, WebAR kao i A-Frame.

Još uvijek nije poznato kada će Firefox Reality biti dostupan široj javnosti, obzirom da je za sada još uvijek u fazi razvoja. Ono što je izvjesno je da ćemo u budućnosti viđati mnogo više virtuelne i prošrene realnosti u svakodnevnom životu, kao i da je ovo samo još jedan korak ka dostizanju te budućnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.