Zbog OVIH navika ne možete da zatrudnite
Ilustracija

Često ih upražnjavate

Zbog OVIH navika ne možete da zatrudnite

Stručnjaci iz američke klinike Mayo bavili su se problemima koji potencijalno mogu uzrokovati žensku neplodnost. Odmah su došli do prvog zaključka – one žene koje rade fizički teške poslove imaju 15 odsto manje šansi da zatrudne.

Pored toga, njihova studija je otkrila još nekoliko uzroka:

TEŽINA

Ženama koje se bore sa viškom kilograma potrebno je gotovo 60 odsto više vremena da zatrudne u odnosu na žene standardne tjelesne težine.

STRES

Žene koje su svakodnevno izložene stresnim situacijama imaju čak dva puta veći rizik od neplodnosti. Stručnjaci u ovakvim slučajevima preporučuju jogu ili meditaciju.

PAMETNI TELEFONI

Izvor su zračenja koje kod muškaraca navodno narušava sposobnost sperme da oplodi jajnu stanicu.

PREVIŠE SEKSA 

Iako tokom plodnih dana žene imaju pojačanu želju za seksom, ne preporučuje se da imate odnos baš svaki dan.

CIGARETE

Poznato je koliko pušenje štetno utiče na zdravlje, a posebno na ženske polne ograne. Čak 13 odsto slučajeva neplodnosti povezano je sa ovim problemom.

Prva.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.