DIK je uradila sve u skladu sa pravilima
Ilustracija

Čađenović šest dana uoči izbora

DIK je uradila sve u skladu sa pravilima

Centar za demokratsku tranziciju tokom dana će, a najkasnije sjutra, imati informaciju koje su sve opštinske izborne komisije imenovale i objavile biračke odbore za svako biračko mjesto.

Rok je istekao 4. aprila i još tada je CDT apelovao da opštinske izborne komisije taj posao što prije završe jer bi kašnjenja, kako su kazali, mogla ugroziti nesmetano i zakonsko sprovođenje izbornog procesa. 

Apelovali su i na Državnu izbornu komisiju da unaprijedi transparentnost i objavi značajna dokumenta. Šest dana uoči izbora, generalni sekretar DIK-a Veljo Čađenović za Antenu M kaže sve su odradili u skladu sa pravilima. 

“Mi smo juče isporučili opštinskim izbornim komisijama glasačke listiće i zapisnike i sve što je trebalo. Oni su to preuzeli, sada je njihova obaveza da imenuju biračke odbore i da završe sve što je predviđeno zakonom. Mi smo tu da im pomognemo ako imaju neke probleme, da damo mišljenje. Što se nas tiče mi smo sve na sajtu objavili u skladu sa pravilima. Sve što je naša obaveza mi smo objavili,” kazao je Čađenović. 

Iz CDT-a su istakli da se ne smije dozvoliti da se i na ovim izborima ponovi situacija sa parlamentarnih izbora u kojoj je personalni sastav organa za sprovođenje izbora nepoznat građanima. 

Čađenović kaže da su omogućili i predstavnicima nevladinog sektora ali i predstavnicima medija da prate njihove sjednice. 

“Mediji se još nijesu interesovali ali opunomoćeni predstavnici pojedinih nevladinih organizacija poput CEMI-ja i CDT-a jesu. Takođe i prdstavnici OEBS-a. MANS je najavio, mada još nijesu poslali predstavnika,” rekao je Čađenović.

Podsjetimo, jedina transparentna je bila Opštinska izborna komisija Mojkovac, koja je na svojoj stranici do sada objavila, kako su kazali iz CDT-a, sve potrebne akte. Nadaju se da su i ostali do danas uradili isto.

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.