SDP Kotor: Očigledan primjer devastacije na ribarskoj posti u Dobroti
Kotor

SDP Kotor: Očigledan primjer devastacije na ribarskoj posti u Dobroti

SDP Crne Gore već duže vrijeme skreće pažnju javnosti na značaj očuvanja statusa Kotora kao grada Svjetske kulturne baštine, na listi zaštićenih područja UNESCO.Sadašnja politika CG vlade, u funkciji neformalnih centara moći i građevinskog lobija, podriva taj status, navodi se u saopštenju SDP Kotor.

"Novi zakonodavni okvir u vezi sa planiranjem prostora i građenja, koji je u koliziji sa Ustavom i ratifikovanim međ. konvencijama, otvara prostor za devastaciju prostora Boke", kažu iz SDP-a.

Očigledan primjer devastacije kako dodaju dešava se ovih dana, na ribarskoj posti u Dobroti, na lokaciji Kamp," gdje investitor na vandalski način nasipa obalu građevinskim materijalom radi izgradnje plaže- tamo gdje je nikada nije bilo"!

"Dešava se atak na prirodni i kulturno-istorijski pejzaž pod zaštitom UNESCO, uz pokroviteljstvo Vlade CG! Oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i pozivamo nadležne institucije da počnu da rade svoj posao", kazali su iz SDP-a Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.