Nakon praznovanja neophodna vam je detoksikacija
Foto: Ilustracija

Vratite se u formu

Nakon praznovanja neophodna vam je detoksikacija

Praznici su uvijek prilika za zalogaj više, a dan poslije mnogima teško pada. Zato vam je potreban detoks kojim ćete se jednostavno vratiti u fromu i svakodnevnu prehrambenu rutinu.

Sedam dana bez pekare i šećera 

Bijelo brašno i šećere izbacite na nedjelju dana. Po preporuci stručnjaka smanjite i unos mlijeka, mliječnih proizvoda, kafe i alkohola. 

Voda 

Voda je vaš najbolji prijatelj u procesu detoksikacije. Osigurajte svom organizmu minimalno osam čaša vode dnevno i izbjegavajte druge napitke. 

Voće i povrće u velikim količinama 

U periodu detoksikacije obavezno povećajte unos voća i povrća kako biste dobili potrebne doze vitamina i minerala koje su nakon nezdrave hrane neophodni vašem organizmu. 

Supa kao glavni obrok 

Bilo da se odlučite na tople ili hladne supe neka glavni sastojak bude povrće, što raznovrsnije i u što većim količinama uz dodatak maslinovog ulja, prenosi Super žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.