Predstava
"Pogled s mosta"

Predstava "Pogled s mosta" u KIC-u Budo Tomović

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 10. aprila, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

 "Predstava će biti igrana u okviru naše nove akcije „Budite uz Gradsko - Pozorište ima prednost“ što podrazumijeva da za ovaj naslov važi popust na ulaznice od 50%", saopšteno je iz Gradskog.

Milerov komad tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”.

"Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima...

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu", navodi se u najavi predstave.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović/Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je potpisao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je sa rediteljem uradila i izbor muzike, zatim lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić.

Podsjećamo da je Gradsko pozorište, vođeno uspjehom akcije „7 dana mart teatra“ i sa težnjom da popularizuje teatarsku umjetnost u svim slojevima društva, odlučilo da u aprilu obraduje publiku popustom od 50% na ulaznice za sve predstave sa Večernje scene. Novu akciju realizujemo pod sloganom „Budite uz Gradsko - Pozorište ima prednost“  sa ciljem da omogućimo publici da češće posjećuje pozorište i, naravno, da nam i u proljećnim danima sale budu pune!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.