Žena taksista prepoznala napadača, prepriječila mu put i pomogla u hapšenju
Ilustracija

Podgorica

Žena taksista prepoznala napadača, prepriječila mu put i pomogla u hapšenju

Podgoričanka Antonija Vujisić, koja je prije nekoliko noći napadnuta na radnom mjestu u taksiju, dok je upravljala vozilom udruženja “PG taksi”, u noći između subote i nedjelje prepoznala je jednog od napadača i uspjela da mu prepriječi put i pomogne policiji u hapšenju.

Dok se kretala Bokeškom ulicom, Vujisićeva je prepoznala jednog od napadača i obavijestila policiju o tome. Kako bi spriječila bjekstvo razbojnika, prepriječila mu je put vozilom, a onda je nastala trka kroz ulicu kao u filmovima. Policija je odmah obaviještena i trojica policajaca su se uključila u potjeru. Osumnjičenog su ubrzo stigli i uspjeli da ga savladaju.

Kako je ispričala Vujisićeva za Dan, napadač je u policiji tokom saslušanja sve priznao i naveo imena još trojice napadača koji su je tukli i opljačkali. U policiji je ispričao da živi u izbjegličkom kampu na Koniku i da je stvari koje je ukrao odmah prodao.

Vujisićevu su tukla četvorica mladića kako bi joj ukrali pazar i mobilni telefon. Kada su krenuli da je udaraju, Vujisićeva je počela da se brani, ali su onda uslijedili jači udarci, od kojih je zadobila više povreda.

Incident se dogodio prije nekoliko noći, oko 22 sata, u podgoričkom naselju Konik. Vujisićeva je u izjavi za “Dan” potvrdila da je primila vožnju iz centra grada do Konika. Odmah po dolasku na Konik, počela je surova pljačka. Četvorica momaka nasrnula su na djevojku koja ih je vozila, a sve kako bi joj ukrali novac i telefon. Dok su je dvojica tukli, preostala dvojica su tražila plijen. Kako je jednog od nasilnika uspjela da uhvati braneći su, njegovi saučesnici su nastavili da je udaraju još jače.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Antonijine kolege odmah su stigle na mjesto dešavanja. Ona je opisala pljačkaše, navodeći, između ostalog, da su Romi. Nekoliko njenih kolega krenulo je u potragu za lopovima, ali nijesu uspjeli da ih pronađu. Patrola policije stigla je nakon dvadesetak minuta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.