Pametni muškarci se lakše žene
Ilustracija

Pametni muškarci se lakše žene

Jedna obimna studija pokazala je da pripadnici jačeg pola s visokim koeficijentom inteligencije imaju više vjerovatnoće da se u budućnosti ožene. Nije svejedno ni koja je inteligencija u pitanju.

Loša vijest za vječite neženje - odluka o stupanju u brak ima veze sa inteligencijom, a pametni muškarci su skloniji zavjetovanju na vječnu ljubav od onih s nižim koeficijentom inteligencije. Bar tako tvrde finski i američki naučnici koji su željeli da ustanove kako inteligencija muškarca utiče na to da li će se oženiti i koliko će godina biti u braku.

Obimna studija u kojoj su ispitivani prihodi, socijalni status i inteligencija čak 190.000 muškaraca pokazala je da pripadnici jačeg pola s visokim koeficijentom inteligencije imaju više vjerovatnoće da se u budućnosti ožene. Nije svejedno ni koja je inteligencija u pitanju.

Ispitivane su tri: logička, koja se odnosi na rješavanje i razumijevanje kompleksnih problema, numerička, koja podrazumijeva matematički pristup rješavanju problema, i verbalna, kod koje je akcenat na riječima. Ispitanici s visokim nivoom verbalne intelignecije imaju najviše šansi da stanu na ludi kamen.

Inteligentniji muškarci imaju više šansi da ostanu u braku i četiri godine poslije vjenčanja, bez obzira na tip inteligencije. Jedan faktor je, ipak, važniji od inteligencije - novac. Pa tako, bogataši su skloniji ženidbi od pametnih muškaraca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.