Evo ko sve dolazi na City Groove festival

Evo ko sve dolazi na City Groove festival

Stadion malih sportova 1. juna biće epicentar najsvježijih dešavanja iz svijeta elektronske muzike i to zahvaljujući nastupima španskog producenta Daria Nuneza i italijanskog dvojca The Cube Guys, koji će biti zaduženi za dobru atmosferu prve večeri četvrtog izdanja City Groove festivala, saopštili su organizatori ovog festivala.

Kako se navodi,trodnevnu festivalsku groznicu ispod Gorice otvoriće crnogorski producent Mr Lekka.

"Luka Leković aka Mr. Lekka je producent iz Podgorice,  koji se u elektronsku muziku zaljubio još kao tinejdžer, a svoje radove objavljivao je za inostrane etikete kao što su britanski Glasgow Underground, Smiley Fingers, italijanski Lapsus", Safe, američki Funk'n Deep i drugi. Njegove trake našle su se u setovima DJ-eva kao što su Stefano Noferini, Tocadisco, Kenny Dope, Iain Taylor, Fatima Hajji, dok su ih servisi Beatport i Traxsource svrstavali među izdanja koja ne smijete propustiti. Kroz svoje emisije na BBC1 radiju legende Pita Tonga 
rad Mr Lekke je takođe predstavljen.

Nije imao priliku da nastupa na domaćim festivalima, pa će City Groove biti jedinsktvena prilika da publika uživa u novoj dimenziji elektronske muzike", navodi se u saopštenju.

Nakon Mr Lekke, publika u Podgorici imaće priliku da premijerno čuje, pravo sa Ibice Daria Nuneza.

"Prepoznat kao jedan od najvećih nacionalnih DJ-eva i producenata Španije, Dario je imao prilike da nastupa u najvećim klubovima širom svijeta, a 1. Juna napokon stiže i u glavni crnogorski grad. Nunez je od 20 najboljih svjetskih pridukcijskih kuća dobijao nagrade za jedinstven zvuk, a čak četiri puta bio je proglašen za najboljeg producenta", kazali su organizatori City Groov-a.

Prvo veče zatvoriće italijanski elektro duo The Cube Guys kojima će ovo takođe biti premijeran nastup u Podgorici.

"Čuveni po stvaranju atmosfere koja posjetioce ne ostavlja ravnodušnim, dvojac je nastao 2005. godine, a čine ga italijanski DJ-evi i producenti Roberto Intralaci i Luka Provera. Njih dvojica imaju različite stilove, ali ih je ujedinila želja da daju svoj doprinos i ostave lični pečat na internacionalnoj klupskoj sceni", saopšteno je.

Četvrto izdanje City Groove festivala biće održano od 1. do ‪3. juna‬ na Stadionu malih sportova, a javnosti je poznato da će posljednje večeri nastupiti škotski veterani, bend Simple minds.

"City Groove kroz dobar program, kao prvi zeleni festival, nastavlja da podiže svijest o očuvanju životne sredine. Karte će se naći u prodaji nakon što sva imena budu objavljena", kazali su organizatori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.