Četiri osobe poginule, 20 povrijeđenih, napad izveo sredovječni Njemac sa psihičkim problemima?
Foto:Reuters

Kombijem naletio na pješake

Četiri osobe poginule, 20 povrijeđenih, napad izveo sredovječni Njemac sa psihičkim problemima?

Najmanje četiri osobe su poginule, dok je 20 povrijeđeno kad je vozač kombijem uletio među ljude koji su sjedili ispred poznate pivnice u centru Minstera.

Iz njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdili su da su prema dostupnim trenutnim informacijama poginule četiri osobe. 

Istakli su da se među smrtno stradalim nalazi i vozač kombija. 

Portparol njemačke policije Andreas Bode izjavio je da je vozač kombija izvršio samobustvo u automobilu. Rekao je da su u automobilu pronađene sumnjive stvari. 

Njemački list navodi da je vozač bio sredovječni Njemac s psihičkim problemima. 

Prema riječima portparola policije, šestoro od 20 povrijeđenih nalazi se u životnoj opasnosti.

Policija je saopštila kako je rano spekulisati o motivima ovog napada, dodavši kako je istraga u toku. Preporučeno je građanima Minstera da izbjegavaju centar grada.

Povodom napada oglasila se portparolka njemačke kancelarke Angele Merkel koja je kazala "naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.