Jerusalim: Hiljade vjernika dočekalo silazak Blagodatnog ognja

Jerusalim: Hiljade vjernika dočekalo silazak Blagodatnog ognja

Hiljade hrišćanskih vjernika iz više zemalja dočekalo je silazak Blagodatnog ognja u Crkvi Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu.

Uoči pravoslavnog Uskrsa, Blagodatni oganj pali se na grobu Isusa Hrista, tokom molitve koju predvodi patrijarh jerusalimski i cijele Palestine, javlja Tanjug.

Patrijarh potom prenosi plamen vjernicima koji njime upale 33 povezane svijeće, po jednu za svaku godinu Hristovog života.

Blagodatni oganj, za koji se vjeruje da je obasjao Hristovu grobnicu nakon njegovog vaskrsenja, prvi put se pominje u četvrtom vijeku.

Vijekovima se na Veliku subotu, uoči pravoslavnog Uskrsa, Blagodatni oganj spušta, a do sada niko nije uspio da otkrije poreklo vatre, koja je u svom prvom minutu blaga i ne izaziva opekotine.

Vjeruje se da se Blagodatni oganj neće spustiti pred Sudnji dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.