Potpredsjednik FIFA iz podnio ostavku zbog korupcije
Dejvid Čung

Potpredsjednik FIFA iz podnio ostavku zbog korupcije

Potpredsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Dejvid Čung podnio je ostavku na mjesto predsjednika Fudbalske konfederacije Okeanije (OFC).

OFC je naveo da je Čung ostavku podneo iz ličnih razloga, ali se spekuliše da su pozadina nove optužbe za korupciju.

On se našao pod pritiskom nakon revizije višemilionskog projekta izgradnje novog sjedišta OFC.

Ova odluka znači da se Čung odrekao i svoje uloge u Savetu FIFA. FIFA je saopštila da članovi OFC moraju da odluče ko će zamijeniti Čunga u Savetu do kraja mandata. 

Izvršni komitet OFC trebalo bi, kako se navodi, da se sastane u nedjelju. Čung je na toj funkciji bio posljednjih sedam godina. 

On je, takođe, predsjednik Fudbalskog saveza Papua Nove Gvineje od 2004. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.