DF: Pažin i DPS prevršili svaku mjeru
Foto:Screenshot

DF: Pažin i DPS prevršili svaku mjeru

Ministar pravde Zoran Pažin i Demokratska partija socijalista prevršilI su svaku mjeru procesima protiv Demokratskog fronta i slanjem poslanika Milana Kneževića u zatvor, saopštio je funkcioner opozicionog saveza Predrag Bulatović.

„Milan Knežević je politički zatvorenik, i njima u DPS-u to je malo, nego hoće pritiscima na Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu ne samo onemoguće da može aktivno da učestvuje u političkom životu, jer to su njegova prava, jer je on političar, on je predsjednik jedne političke partije, i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvoru“, kazao je poslanik DFa Predrag Bulatović.

Dodao je da su od pokušaja uzimanja telefona Kneževiću pogoršani i ostali uslovi u zatvoru. 

"On nije napao ni ove dvije žene, nije napao nikoga, sa aspekta ljudskih prava i sloboda on je sve što je izgovorio, izgovorio je politički“, rekao je Bulatović

Bulatović je na press konferenciji kazao da se Knežević konstatno nalazi na meti napada DPSa i njegovog lidera, medija i drugih lica od kako je otišao na izdržavanje zatvorske kazne.

Shodno tome, Knežević ima pravo da odgovori na napade.

"Njegov advokat će odmah posle praznika zatražiti od Pažina da mu obezbijedi da kao predsjednik DNPa i član Predsjedništva DFa nesmetano obavlja ključne obaveze i zadatke za koje ga je narod izabrao. Ponavljam, on jeste u zatvoru ali je predstavnik naroda i poslanik  i biće i nakon što izađe iz zatvora i zato treba aktivno da učestvuje u kampanji za predsjednika države i lokalne izbore.", kazao je Bulatović.

On je dodao da je ministar Pažin glavni koordinator napada na DF te su ovom konferencijom željeli da ga upoznaju da će mu biti upućen zahtjev advokata Kneževića, i zatražili da po istom hitno postupi.

"Upozoravamo Pažina i DPS da ne vrše pritisak na ZIKS da se Kneživiću uskraćuju prava jer je on nevin i politički zatvorenik.", poručio je Bulatović.

Dodaje da se progon DFa nastavlja, procesom "montiranog državnog udara, započinje suđenje za pranje novca i u Osnovnom sudu je u toku proces za navodno udrživanje poslanika DF protiv poslanika DPSa. Upozoravamo ministra Pažina i DPS da su ovim procesima prevršili svaku mjeru kao i slanjem nevinog Kneževića u zatvor".

Komentarišući najavljenje koalicije dijela opozcije na lokalnim izborima, Bulatović je ponovio da je ponuda DFa  da u svim opštinama nastupi opozicija sa jednom listom.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.