Krađe, razbojništvo, pokušaj silovanja: Malesiji 9 i po godina zatvora
Đoko Malesija, foto:Portal Analitika

Potvrđena presuda

Krađe, razbojništvo, pokušaj silovanja: Malesiji 9 i po godina zatvora

Đoko Malesija (32) pravosnažno je osuđen na ukupno devet i po godina zatvora zbog pokušaja silovanja Podgoričanke S. M. (25) i razbojništva. Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu sutkinje Višeg suda Vesne Moštrokol koju je izrekla 21. septembra prošle godine.

Prema navodima presude, Malesija je za pokušaj silovanja dobio pet godina zatvora i isto toliko za razbojništvo. Odlukom vijeća jedinstvenom kaznom osuđen je na devet i po godina robije.

Malesija je uhapšen 10. decembra pretprošle godine nakon kraće policijske potrage nakon što je u naselju Momišići, u blizini Vezirovog mosta, prvo pretukao, pa pokušao da siluje djevojku kojoj je nanio teške tjelesne povrede.

U trenutku napada, naišla je žena koja je otrgla djevojku iz ruku Malesije i spriječila ga u naumu. Malesija je odmah zatim pobjegao, ali ga je policija brzo pronašla i uhapsila.

S. M. je prilikom pokušaja silovanja zadobila teške tjelesne povrede, više preloma po tijelu i potres mozga.

Radeći na ovom slučaju, policija je došla do saznanja da je isti osumnjičeni tri noći ranije pretukao D. Lj. (76) na željezničkoj stanici u Podgorici. Naime, u noćnim satima Malesija je nasrnuo na čovjeka koji je prelazio šine. Kako je krenuo da mu ukrade jaknu, D. Lj. je odgurnuo napadača. Malesija je počeo da ga udara. Pretučenom Podgoričaninu kojeg je ostavio bez svijesti pored šina skinuo je jaknu, nakon čega je pobjegao.

Malesija ima podeblji policijski dosije upravo zbog napada, razbojništava i pljački. U žižu javnosti dospio je nakon što je sa četvrtog sprata pokušao da ukrade eloksiranu bravariju, u čemu ga je spriječio radnik obezbjeđenja koji ga je gađao metalnom šipkom, pa je ovaj pao na zemlju. On je nakon toga nekoliko godina ležao u zatvoru zbog tri teške krađe i pokušaja razbojništva.

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.