Sklonio se u predgrađu Sao Paola: Bivši predsjednik Brazila odbija da se preda policiji
Foto: Reuters

Osuđen na 12 godina zatvor azbog korupcije

Sklonio se u predgrađu Sao Paola: Bivši predsjednik Brazila odbija da se preda policiji

Bivši predsjednik Brazila Luis Injasio Lula da Silva odbio je danas da se preda policiji što mu je prethodno naložio sud.

Lula je imao rok do 17 časova po lokalnom vremenu (22 po srednjoevropskom) da se preda vlastima u gradu Kuritiba, udaljenom oko 420 kilometara od Sao Paola.

Umjesto toga, on se sklonio kod pristalica u metalurški sindikat u mjestu Sao Bernardo do Kampo, predgrađu Sao Paola, prenosi Beta.

Sudija Serdjo Moro koji je prošle godine osudio Lulu za korupciju, juče je naložio hapšenje bivšeg predsjednika kako bi počeo da izdržava kaznu od 12 godina i mjesec dana zatvora.

Lula da Silva negira krivicu i navodi da je izložen političkom progonu kako ne bi mogao da učestvuje na predsjedničkim izborima u oktobru.

Bio je predsjednik Brazila od 2003. do 2011. godine, a u julu 2017. godine osuđen je zbog korupcije i pranja novca, u okviru najveće istrage o korupciji u istoriji Brazila, poslije koje su u zatvoru završili i viđeniji političari i poslovni ljudi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.