Crnogorska policija prošle godine zaplijenila skoro tri i po tone droge
Foto:Uprava policije, arhiva

Crnogorska policija prošle godine zaplijenila skoro tri i po tone droge

Crnogorska policija je prethodne godine zaplijenila skoro tri i po tone droge, odnosno oko 280 kilograma mjesečno. Godinu dana ranije zaplijenjeno je oko pola tone narkotika manje.

Upozorenja stručnjaka da je neophodno pojačati kontrole i borbu protiv droga pokazale su se kao opravdana i 2017. godine, kada je u više navrata zaplijenjeno po nekoliko desetina kilograma droga, a u nekim slučajevima i više stotina kilograma, piše Dan.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, prethodne godine zaplijenjeno je 3.374 kilograma droge. Policija je imala ukupno 898 akcija, odnosno zaplijena droge, prenosi list.

Najviše je oduzeto marihuane, 3.337 kilograma. Zaplijenjen je i kilogram ipo kokaina, kao i 18 kilograma heroina.

Oduzeto je i 168 komada stabljika marihuane, 568 komada nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda i 420 komada sintetičkih droga. Najviše narkotika zaplijenjeno je na granici sa Albanijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.