Ubistva i eksplozije postaju navika, sjutra protest u Podgorici
Foto:Facebook

"Za život bez straha"

Ubistva i eksplozije postaju navika, sjutra protest u Podgorici

Građani nezadovoljni bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori okupiće se sjutra u Podgorici na protestu pod nazivom "Za život bez straha".

Kako su naveli u najavi protesta, zahtijevaju ulice na koje će građani izlaziti bez straha i sigurnost koju garantuje i Ustav Crne Gore.

Organizatori okupljanja podsjećaju da se u prva tri mjeseca ove godine u Crnoj Gori dogodilo 12 eksplozija, šest napada vatrenim oružjem, da su povrijeđene četiri, a ubijene tri osobe.

“Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koje su postali crnogorska svakodnevica sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost. Kako nadležni organi ne preduzimaju efikasne mjere u suzbijanju navedenog, a protiv atmosfere straha u kome ubistva i eksplozije postaju navika, grupa samoorganizovanih građana zabrinuta za svoju ličnu bezbjednost, bezbjednost svojih porodica, ali i opštu bezbjednost, poziva sve građane na miran protest u subotu, 07. aprila”, navode organizatori.

Protest počinje okupljanjem ispred zgrade Skupštine Crne Gore, u 18 sati, nakon čega će učesnici u mirnoj šetnji obići MUP i zgradu Vlade. Protest će biti završen na Trgu nezavisnosti, u centru Podgorice.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.