Mafijaš koji je nadmašio Koza Nostru uhapšen u Kondofuri
Đuzepe Pele

Vodeći krijumčar kokaina u Evropi

Mafijaš koji je nadmašio Koza Nostru uhapšen u Kondofuri

Jedan od vođa kriminalne grupe`Ndrangete Đuzepe Pele, koji je bio bjekstvu dvije godine, uhapšen je danas u udaljenom području pokrajine Kalabrije.

Pele (57) je uhapšen tokom noći u svom domu u Kondofuri, malom gradu pored planina Aspromonte.

Policija ga je opisala kao visokorangiranog člana Ndrangete iz San Luke, prenosi Hina.

Ovaj opasni mafijaš bi trebao da odsluži zatvorsku kaznu od dvije godine, pet mjeseci i 20 dana zbog pripadnosti mafiji i pokušaja iznude, a dobio je i drugi nalog za hapšenje dok je bio u bjekstvu zbog drugih krivičnih djela povezanih sa mafijom.

Ndrangeta je nadmašila Koza Nostru kao najjača mafijaška grupa i smatra se vodećim krijumčarem kokaina u Evropu.

Istorijska baza tajne organizacije je u Kalabriji, ali je prodrla i u druge zemlje na svetu, uključujući Njemačku, Sjevernu Ameriku i Australiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.