Prikupljen novac za Vanjinu prvu operaciju
Foto: Facebook

Donacija prešla cifru od 50 000 eura

Prikupljen novac za Vanjinu prvu operaciju

Za operaciju bebe Vanje Jovanović, koji se rodio sa dijagnozom Apertov sindrom, prikupljeno je neophodnih 50 000 eura u okviru brojnih humanitarnih akcija koje su organizovane u Budvi i širom Crne Gore.

"Želimo da obavijestimo sve divne ljude koji su pomogli ovu akciju da je novac koji će biti potreban za Vanjinu prvu operaciju prikupljen. Cifra od 50.000 eura je pređena i mi možemo zahvajujući vama dragi sugrađani da odahnemo i planiramo odlazak na operaciju i da ne brinemo o dodatnim troškovima putovanja, smještaja, prevodioca... U slučaju da se ispostavi da ima viška, taj novac će „čekati“ Vanjinu sljedeću operaciju ili biti preusmjeren za drugu humanitarnu akciju“, naveli su roditelji.

Tačan iznos prikupljenih sredstava, kako su naveli, objaviće nakon što budu završene i akcije koje su u toku i preborajavanja novca iz kutija za donacije.

"Još jednom se do neba zahvaljujemo svima koji su bili uz nas i osjetili potrebu da nam pomognu i olakšaju situaciju u kojoj smo se našlli“, saopštili su roditelji i dodali da će ubrzo objaviti termin operacije.

Apertov sindrom je genetski poremećaj koji se karakteriše preranim srastanjem kostiju glave. Ovo prerano srastanje onemogućava normalan rast lobanje a samim tim i razvoj mozga. Dodatna karakteristika je i srastanje različitog broja prstiju na rukama i nogama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.