U ubistvo Šakovića i Jovanovića umiješano sedam osoba
Foto: Kodex

Uhapšene četiri osobe

U ubistvo Šakovića i Jovanovića umiješano sedam osoba

Kriminalna grupa koja je organizovala likvidaciju Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu “Forum” kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović (41) broji sedam članova.

Do sada od pet identifikovanih pripadnika ove organizacije uhapšeno je četvoro, dok se za direktim izvršiocem likvidacije, tridesetpetogodišnjim Podgoričaninom Markom Jovanovićem intezivno traga.

Analiza materijalnih dokaza prikupljenih tokom uviđaja i izjave osumnjičenih u ovom slučaju istražiteljima su ukazale na pravac istrage koja će u najkraćem roku razotkriti identitet nalogodavca i još jednog saučesnika u ubistvu Šakovića i Jovanovića.

Šaković je u subotu oko podneva ubijen u centru grada naočigled brojnih gostiju lokala ,”Forum” ali i djece koja su se igrala na obližnjem trgu. Jovanović je Šakovića upucao u portunu poslovnog centra “Ražnatović” poslije kraće potjere.

Samo dva dana kasnije, u ponedjeljak, policija je uhapsila braću Predraga i Janka Vukadinovića za koje se sumnja da su dio ove kriminalne organizacije. Oni su juče privedeni kod sudje za istragu Višeg suda u Podgorici, Vladimira Novovića koji im je nakon salušanja odredio pritvor do 30 dana.

Kako istraga u ovom predmetu nosi oznaku tajnosti, branilac braće Vukadinović, advokat Velibor Marković nije želio odavati detalje iskaza koji je Predrag Vukadinović dao pred specijalnim tužiocem.

On je naveo da je Predrag Vukadinović negirao krivicu, dok se stariji Vukadinović branio ćutanjem.

Osim braće Vukadinović, krivične prijave podnijete su i protiv Marka Jovanovića osumnjičenog da je direktni egzekutor i koji se nalazi u bjekstvu, kao i protiv Dragoljuba Ćetkovića i Kristine Brnović.

Opsežnom istragom analizom tragova ali i komunikacije petočlane grupe istražitelji su došli do čvrstih dokaza o njihovoj umiješanosti u likvidaciju Šakovića i ubistvo Jovanovića.

Za sada, utvrđeno je da je Jovanović usmrtio Šakovića po nalogu osobe bliske ,,škaljarskom klanu", a za likvidaciju mu je plaćeno 50.000 eura.

Istražni organi osnovano sumnjaju da je Kristina Brnović iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje paklenog plana, dok je Ćetković bio zadužen za nabavku oružja.

Janko Vukadinović je u kriminilanu organizaciju regrutovan u ZIKS-u gdje je izdržavao kaznu zbog podmetanja bombe ispred vrata stana šefa barske policije Miloša Radulovića. U zatvoru je Vukadinović stekao prijateljstva sa osobama iz ,,škaljarskog klana.

Prema nalazima iz istrage, braća Vukadinović bila su zadužena za nabavku rentakar vozila marke “citroen. Oni su, kako se osnovano sumnja, dovezli Jovanovića do centra grada i odvezli ga nakon zločina. Do tih podataka policija je došla pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.