Konatar: Ležeći policajci u Rožajama postavljeni nepropisno
Dejan Konatar

Konatar: Ležeći policajci u Rožajama postavljeni nepropisno

Bogatstvo jedne zemlje najbolje se poznaje po tome koliko se njeni putevi grade i kako se održavaju, smatra Dejan Konatar, član IO Demokrata Rožaje.

"Kada je u pitanju Crna Gora može se konstatovati vrlo loše stanje, jer se ne pristupa sveobuhvatnim rekonstrukcijama putnih pravaca, već se rekonstrukcije svode na popravke koje imaju za cilj kratkoročno osposobljavanje puteva. Stanje puteva  u rožajskoj Opštini ne razlikuje se od ostalih opština na sjeveru Crne Gore. Putna infrastruktura je u veoma lošem stanju i radi se na krajnje neprofesionalan način. Novac koji je budžetom planiran za rekonstrukciju puteva ne koristi se racionalno. U razgovoru sa našim sugrađanima najčešći problem su se odnosili na lošu putnu infrastrukturu, razna oštećenja puteva, oštećenja horizontalne i vertikalne signalizacije. Ono što najviše smeta vozačima u Rožajama jesu usporivači saobraćaja (ležeći policajci), koji su postavljeni nepropisno i neprofesionalno u tolikoj mjeri, da sa sigurnošću tvrdimo da nigdje u Evropi ne postoje toliko visoki i široki usporivači saobraćaja", navodi se u saopštenju Konatara.

On dodaje da je rješenje ovog problema za Demokrate jednostavno.

"Kao nosioci nove vlasti nastojaćemo da se sredstva iz kapitalnog budžeta dominantno usmjere na asfaltiranjeputeva u seoskim područjima. Takođe, bićemo posvećeni održavanju postojećih puteva i putne infrastrukture u užem gradskom jezgru. Tu prije svega mislimo na uklanjanje postojećih, nepropisno postavljenih usporivača saobraćaja, i postavljanju novih, modernih koji će doprinijeti sigurnosti svih učesnika u saobraćaju. Posebnu pažnju ćemo obratiti na ekološke zahtjeve, bezbjednost učesnika u saobraćaju i kvalitet izgradnje saobraćajnica. Cilj Demokrata je stvaranje održivog i efikasnog sistema postojećih puteva i njihove modernizacije, kako u Rožajama tako i u cijeloj Crnoj Gori."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.