Đukanović u Tivtu: Porto Montenegro otvorio vrata brojnim investicijama i omogućio nova radna mjesta
Đukanovič u Tivtu

Do sada uloženo preko 550 miliona eura

Đukanović u Tivtu: Porto Montenegro otvorio vrata brojnim investicijama i omogućio nova radna mjesta

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović boravio je danas u Tivtu, gdje je sa izvršnim direktorom kompanije „Adriatic Marinas“ Davidom Margasonom obišao nova gradilišta u okviru marine „Porto Montenegro“ i uvjerio se u dobru dinamiku realizacije svih segmenata jedne od najboljih marina i nautičkih naselja na Mediteranu.

Đukanović je kazao da je zadovoljstvo danas vidjeti jedan uspješno realizovani projekat, projekat „Porto Montenegro“ koji su počeli prije desetak godina.

"U koji je do sada uloženo preko 550 miliona eura, koji zapošljava veliki broj ljudi, od čega je nekih 80 odsto crnogorskih građana, u međuvremenu obučenih za razne djelatnosti i sposobnih da se uhvate u koštac sa izazovima budućeg razvoja. Naša je sreća da smo u realizaciji ovog projekta imali veoma kvalitetne investitore, i u prvoj fazi, i sada kada je došlo do kupoprodajnog aranžmana kojim je novi vlasnik postala kompanija „ICD“ iz Dubaija, i danas sam sa zadovoljstvom čuo neke vrlo raznovrsne ideje za dalji razvoj projekta", kazao je Đukanović u Tivtu.

1522934978untitled1of137

Ono što je kako je kazao, najvažnije je da je planirano da se u sljedećih 10 godina na ovom istom mjestu uloži sljedećih 500 ili 550 miliona eura, tako da će Porto Montenegro sigurno biti jedan od najskupljih projekata realizovanih u Crnoj Gori.

"Dobili smo jedan izuzetan hotelsko-turistički kompleks, Porto Montenegro je danas definitivno jedan od najvrjednijih brendova turističke i Crne Gore kao države uopšte na međunarodnom planu. Mislim da smo sa ovim projektom dobili i potpuno nove standarde gradnje i standarde usluga u Crnoj Gori, tako da je visoko podignuta ljestvica za sve druge investitore i sve slične projekte. Ja se radujem što smo uz ovaj projekat, odmah koju godinu kasnije, dobili i projekte Portonovi, Luštica i da će se narednih godina ti projekti sigurno množiti. Ostaje obaveza države, naravno, da onim unapređenjima koja su u nadležnosti države, poboljšamo uslove za ono što nam  zajednički cilj – da se Porto Montenegro i drugi rizorti uspješno dalje razvijaju, da rade tokom čitave godine i da čitave godine doprinose rastu crnogorske ekonomije", saopštio je predsjednički kandidat DPS-a.

1522934970untitled1of135

Istakao je da je najvažniji posao države na tom planu  investicija u aerodrome, "zapravo sklapanje strateškog partnerstva kojim će razviti tivatski aerodrom, kojim će kroz izgradnju vodnog terminala i drugih sadržaja na tivatskom aerodromu olakšati naprije dostupnost Crne Gore ljudima koji ovdje borave bilo kojim povodom, turističkim ili poslovnim, a onda im svakako olakšati putovanje od aerodroma do onih destinacija na koje su se orijentisali".

Đukanović vjerujem da će im na tom planu takođe biti važno u narednom periodu da rade na izgradnji nove saobraćajnice duž mora koja će svakom ko dođe na tivatski aerodrom olakšati dalje putovanje do one konačne destinacije gdje dolazi na odmor u Crnu Goru.

"Zaista je veliko zadovoljstvo imati partnere kakvi su današnji investitori u Porto Montenegro, mislim da nam zaista pomažu da idemo dinamično i da idemo veoma kvalitetno ka našem konačnom cilju, a to je da Crna Gora bude jedna od najprestižnijih turističkih destinacija u Evropi. Meni se taj cilj danas, iz ove perspektive Porto Montengra, čini veoma realnim i veoma doglednim", zaključio je on.

Predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović je održao radni sastanak sa članovima i aktivistima Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tivat, a kampanju nastavlja posjetom Budvi i razgovorima u Opštinskom odboru DPS u tom gradu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.